Minder eten en meer bewegen zou het antwoord zijn op overgewicht. Is dat ook zo?

De documentaire Fed Up laat iets heel anders zien, schokkend en confronterend. Het zet mij in elk geval tot nadenken. Met de opkomst van de fitness in de jaren ’80 nam ook het overgewicht bijna evenredig toe. Hoe is dat mogelijk?

De vraag die dan ook gesteld wordt in deze documentaire is of de mantra: ‘je bent wat je eet’, ‘dieet en beweging’, ‘het is je eigen schuld dat je dik bent’, ook daadwerkelijk klopt?

Suiker is maar liefst 8 keer zo verslavend dan cocaïne. Bij een proef met aan cocaïne verslaafde ratten, gaven 40 van de 43 ratten de voorkeur aan suikerwater.

De documentaire Fed Up die donderdag 26 mei op tv was bij 3Doc, NPO 3, laat zien hoe suiker een van de grootste problemen is bij het ontstaan van de welvaartziekten waar wij nu mee te maken hebben, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, nierfalen, overgewicht en kanker.

Deze documentaire mag u niet missen!

Er wordt echt een heel goed inzicht gegeven in suiker, de werking van suiker, de lobby van de voedingsmiddelenindustrie en het belang om baby’s zo snel mogelijk aan de suiker te krijgen en hoe mensen verslaafd raken en overgewicht krijgen met alle gevolgen van dien.

De uitzending op NPO 3 is te zien tot 9 juni 2016. Daarna is hij alleen nog te zien op Youtube, tegen betaling en zonder ondertiteling.