Hallo, mijn naam is Miranda Beerens en ik ben de eigenaresse van massagepraktijk Corpus Practica. In 2004 ben ik een voetreflexpraktijk begonnen in Alphen, nadat ik in 2001 tijdens onze voetreis van Nederland naar Spanje hiermee in aanraking ben gekomen. Op onze reis had ik zelf wat problemen aan de voet, wat maar niet wilde overgaan. Een voetreflextherapeut heeft mij toen behandeld.

Eenmaal thuis besloot ik bij Sonnevelt de 3-jarige opleiding voetreflextherapie te gaan volgen. Mijn interesse om te gaan masseren was op onze voetreis begonnen. Om dit goed te kunnen praktiseren, besloot ik om zelf een praktijk te beginnen. De naam van de toenmalige praktijk was Le Mirage.

In 2005 werd ik gevraagd door trainer van de voetbalvereniging Unitas ’28 of ik sportverzorgster wilde worden. Als vergoeding mocht ik de opleiding tot sportmasseur volgen. Dit aanbod kon ik niet afslaan. In 2006 was ik gediplomeerd voetreflextherapeut en sportmasseur.

De klantenkring groeide. Een jaar werkte ik nog als docent sportmasseur om mensen op te leiden tot masseur. In 2006 verhuisden wij naar de Kloosterstraat in Wamel. De praktijk ging hier verder als Le Mirage. In 2014 werd ik zwanger werd en mijn man en ik besloten om de praktijk van het woonhuis naar de garage te verplaatsen. De garage werd omgebouwd. De praktijk kreeg een nieuwe naam, Corpus Practica. Dit betekent ‘lichaamspraktijk‘.

 Als je fit wilt worden, kun je fit zijn. Vitaliteit kun je zelf creëren!

Met veel passie, liefde en aandacht houd ik mijzelf bezig met masseren, voetreflextherapie en alles wat daarmee verband houd. Mijn missie en doel is om veel aandacht te besteden aan de klant en aan de zorgvraag om op een goede, effectieve manier mee te werken aan een oplossing.Miranda Beerens Om hieraan te kunnen voldoen, volg ik veel nieuwe cursussen en massagetechnieken om verder te groeien en nog beter van dienst te kunnen zijn.

Naast masseur ben ik al een jaar of twintig werkzaam als apothekersassistente en werk nu alweer een jaar of acht in de Maartenskliniek in de instellingsapotheek. Dit doe ik ook met veel plezier. Het grote voordeel is dat ik medisch goed onderlegd ben, klinisch kan redeneren en een uitgebreide kennis heb van medicatie.

 

Diploma’s en certificaten sportmassage:

 • Medische basiskennis 2004
 • Sportmassage 2005
 • EHBSO + reanimatie 2005
 • Voetreflextherapie 2005
 • Sporttherapie 2014
 • Hotstone massage 2014
 • Lomi-lomi technieken 2016

Sport:

 • Wandelen
 • Hardlopen
 • Spinning

Wandel- en prestatietochten:

 • Pieterpad 500 km 2000
 • Breda – Brecht – Breda 80 km  2002
 • Leerdam Glasmars 80 km 2003
 • Nederland – Santiago (Spanje) ± 3000 km 2001
 • Heuvelland vierdaagse 4 x 28 km 2002
 • Spanje – Via de la Plata 700 km 2012
 • Noorwegen – Olav’s pad 300 km 2012
 • En nog vele andere dagtochten.

Hobby’s:

 • Studeren
 • Lezen
 • Bewegen
 • Massage
 • Leuke dingen doen met mijn man en zoontje
 • Voetreizen maken
 • Zelf kleding maken

Links: