Voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is zoals de naam al zegt gericht op de voet en dan hoofdzakelijk op de zool. De voetmassage is een intense en prikkelende ervaring die diep kan ingrijpen in ons eigen lichaam.

Met voetreflexmassage kun je twee verschillende gebieden aanpakken, namelijk de neurologische (zenuwstelsel) of het mentaal (energetische) gebied. Het eerste houdt in dat er lichamelijke klachten zijn en het tweede gebied zijn bijvoorbeeld klachten die psychisch-emotioneel van aard zijn.

Een bijkomende voordeel van de therapeutisch werking van de voetmassage is dat het ook enorm ontspannend is.

Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen die dient ter ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. Daarom altijd in overleg met een behandelend arts of specialist.

De massage bestaat uit een reeks van ontspannende, harmoniserende handgrepen. Het aantal herhalingen, de intensiteit en duur van de grepen zal per persoon en per situatie verschillen.

Voetreflex is een holistische massage, dat betekent dat ervan uitgegaan wordt dat lichaam en geest EEN zijn.

Veelgestelde vragen

Een behandeling duurt minimaal 45 minuten. Dit kost 38,00 € inclusief BTW. Een massage van 60 minuten kost 48,00 € inclusief.
Er vindt altijd eerst een kennismakingsgesprek plaats. Aangezien een voetreflex een geheel andere invalshoek heeft dan een sportmassage is het belangrijk om hier de juiste zorgvraag te achterhalen. De zorgvraag wordt achterhaald door een eerste voetmassage en het gesprek met de client.

Na aanleiding van deze kennismaking en de diagnose van de voeten, wordt er een passend behandelplan opgesteld, mits iemand alleen komt voor een ontspannende massage.

Voetreflextherapie kan soms betekenen dat er meerdere behandelingen nodig zijn om de zorgvraag op te lossen.

Bij ons gaat dit helaas niet. Wij zijn niet aangesloten bij een beroepsvereniging. Met een aanvullende verzekering kunt u bij de meeste zorgverzekeraars dit voor een aantal behandelingen tot bijvoorbeeld 30 of 40 € terugkrijgen. Vaak is het ook zo dat de prijs van de behandelingen vaak hoger ligt, omdat de beroepsvereniging ook betaald dient te worden. Verder is het geen garantie dat de kwaliteit beter is bij een praktijk die is aangesloten bij een vereniging.

Vaak zijn mensen sneller geneigd om te kijken naar de vergoeding dan naar de kwaliteit.

In het algemeen wordt er eerst een kennismakingsmassage gedaan. Dit is om een voetdiagnostiek te maken, zodat goed beoordeeld kan worden wat het beste behandelplan wordt voor een client. Een behandeling bestaat meestal uit 6 massages met elk een eigen karakter. Gaande weg het proces worden de vorderingen bekeken en het behandelplan eventueel bijgesteld.
Dit hangt geheel van de aard van de klacht af. Sommige klachten beschikken over een zogenaamde contra-indicatie. Dit betekent dat er bijvoorbeeld veel pijn is, koorts, ontsteking, chronisch, etc. Er zal dan altijd eerst een huisarts geraadpleegd dienen te worden. Wanneer een arts beoordeeld dat het geen kwaad kan om een behandeling bij een voetreflextherapeut te starten, dan kan de voetmasseur gaan kijken wat er voor u gedaan kan worden.
Natuurlijk, bij ons in de praktijk hebben we al verschillende keren kinderen gehad voor een voetmassage. Deze worden meestal gegeven ter ontspanning en zijn de kinderen wel ouder dan vijf jaar. De meeste jongere kinderen blijven slecht stilzitten.
Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het fijn dat u minimaal 2 uur van te voren even laat weten dat u niet komt. Wij zitten dan niet onnodig te wachten en kunnen dan eventueel iemand anders vragen die op de wachtlijst staat.
U kunt bij ons nog niet pinnen. Wij hopen deze mogelijkheid aan te kunnen bieden in onze praktijk. U kunt contant betalen of met een factuur achteraf betalen. Onze voorkeur gaat uit naar contante betalingen direct na de massage.
We werken niet met openingstijden. We zijn wel altijd bereikbaar en willen iedereen zo snel mogelijk of als het kan zelfs meteen helpen. Wij zijn heel flexibel en de klant staat altijd centraal. Uiteraard kan het ook gebeuren dat het niet mogelijk is om dezelfde dag geholpen te worden. Wij streven hier wel naar.
“Worrying about something you can’t change will forever be the biggest waste of your time. “
Anonymous • Quote of the month
“By doing what you love, you inspire & awaken the hearts of others.”
Anonymous • Quote of the month